Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Kredi Desteği – Sıfır Faizli Ticari Krediler ve Hibeler
REKLAM ALANI
Anasayfa » GİRİŞİMCİ » 18 – 29 Yaş Genç Girişimci Desteğinden Faydalanma Şartları

18 – 29 Yaş Genç Girişimci Desteğinden Faydalanma Şartları

REKLAM ALANI
18 – 29 Yaş Genç Girişimci Desteğinden Faydalanma Şartları

Devlet tarafından hazırlanan yeni proje ile 18 29 yaş aralığında bayan erkek fark etmeksizin kendi işini kurup geliştirmek isteyen geçlere yönelik genç girişimci destek planı hazırlandı. Bu destek paketi sayesinde işini yeni kuran gençlere Gelir Vergisi muafiyeti uygulanacak olup bu muafiyet 3 yıl boyunca uygulanacak. Vergi desteği yanı sıra devlet tarafından ayrıca kendi işini kuran gençlere 1 yıl boyunca bağ kur prim desteği ödemesi yaparak  12 bin küsur paranız cebinizde kalacak aynı zamanda 1 yıl boyunca sigortalı sayılıp hem 360 gün priminiz olacak hem de sağlıktan faydalanacaksınız. Peki bu desteklerden nasıl faydalanacaksınız, başvuru şartları ve nasıl başvuracağınız konusunda detaylarda bahsedeceğiz.

Kendi İşini Kuran Gençlere Devlet Desteği Şartları ve Detayları

Uygulanan genç girişimci desteği ile hem projesi olup hayata geçirmek isteyen geçlere hem de işsiz kaldığı için kendi işlerini kurma planı yapan geçleri hem tutundurma hem de yeni kuruluş maliyetlerine bir nebze destek olmak amacı ile MALİYE ve SGK tarafından uygulanacak destekleri hayata geçirerek bir çok kişiyi faydalandırmaya devam ediyor. Ayrıca bu desteklerin yanı sıra KOSGEB çatısı altında geçlerin başvurabileceği teknolojik alandan üretim alanına kadar hazırlanacak projeler için hibe kredilerde sunulmakta. Sunulan bu KOSGEB desteklerini sitemizden takip edebilirsiniz.

Peki nedir bu Vergi ve SGK Desteği;

Bu desteklerden faydalanmak isteyen geçler kesinlikle on sekiz yaşını doldurmuş ve yirmi dokuz yaşından büyük olmamalı. Ayrıca ilk defa vergi mükellefiyeti yapılması gerekmekte yani adına daha önce vergi kaydı, şirket ortaklığı bulunuyor ise bu kişiler faydalanamaz. Kişinin yapacağı iş o adreste daha önce yapılmamış olmasında diğer bir konu, bunun sebebi bu destekten faydalanmak amacı ile işyerini terk edip çocuklarının veya diğer yakınlarının adına kayıt oluşturarak haksız yere faydalanmasının önüne geçmek amacı ile yapılmıştır.

Genç Girişimci Vergi Desteği; 

Genç girişimci için işyerini açtığı yıldan başlayarak 3 yıl geçerli olmak şartı ile yıllık 75 bin TL Gelir Vergisi muafiyeti getirildi, Örnekle açıklamak gerekirse; faaliyete başladığınız işten yıllık olarak 30 bin kar ettiniz, bu kar üzerinden %15 gelir vergisi yani 4 bin 500 TL vergi ödemeniz gerekiyor işte genç girişimci desteği bu alanda devreye girerek etmiş olduğunuz kar genç girişimci muafiyet kapsamına alınıp vergi ödememiş olursunuz. Ancak şunu unutmamak gerekiyor bir çok kişi üç yıl boyunca hiç vergi ödemeyecek gibi algı bırakıyor aslında durum öyle olmayıp damga vergileri, KDV, stopaj gibi vergileri ödemektesiniz sadece Gelir Vergisi muafiyetiniz bulunuyor tabi buda yıl içerisinde ödenen vergilerin en kapsamlısı olduğu için yine oldukça avantajlı sayılıyorsunuz. Genç girişimci vergi muafiyeti başvurusunu interaktif vergi dairesi üzerinden yapabilirsiniz. (Sayfamızda interaktif başvurusunu bulabilirsiniz) Ayrıca vergi işlerini kendiniz yapamayacağınızdan bir mali müşavir ile anlaşıp bu başvuruları onun yapmasını da talep edebilirsiniz.

Genç Girişimci Bağkur Prim Desteği; 

Yapılan vergi muafiyet başvurusu sonrasında vergi dairesinden alacağınız muafiyet yazısının bir eki ile sizlere aşağıda verdiğimiz başvuru dilekçesi ile birleştirip bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezine başvuru yaparak bağkur priminden faydalanmaya başlarsınız. Bu destek sonrasında 1 yıl boyunca devlet tarafından bağ kur priminiz yatırılarak hem sağlıktan faydalanabileceksiniz 360 gün priminiz adınıza sayılarak sigortalılığınız görünecektir.

Genç Girişimci Prim Desteği ve Vergi Muafiyetinden Kimler Faydalanabilecek ??

  • Mükellefiyet işe başlama tarihinden itibaren 18 yaşını doldurmuş olmalı.
  • 29 yaşını doldurmamış olmak
  • İşe başladığı tarihi kanuni olarak bildirmiş olan
  • İşletmeyi kendi namına kuran (daha sonra belirli oranlarda ortak olmamak)
  • İşletmenin 3. derece kan bağına kadar olan akrabaların herhangi birinden devralınmamış olması (ölüm nedeni ile devir dışında)
  • Ortaklar var ise bunların da 29 yaşını doldurmamış olması
  • Teşvik alacak kişinin işini kendisi idare etmesi ve işinde çalışması
  • Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası Belgesi almak gerekiyor.
  • Şirket ortağı olan gençler bu destekten faydalanamıyor.

18 ile 29 yaş arasında gençlerin verilen teşvik ve desteklerden yararlanması için aşağıdaki sektörlerde faaliyet göstermesi gerekmektedir.

Hangi Sektörler İçin Genç Girişimci Desteği Veriliyor?

Verilen bu destek için belirli bir sektör ayrımı yok tek önemli şart yukarıda bahsettiğimiz muafiyetten faydalanacak kişiden aranacak özelliklerdir.

Genç Girişimci SGK Desteği İçin Dilekçe Örneği

Aşağıda sizler için eklemiş olduğumuz hazır dilekçe örneği ile birlikte Vergi Dairesi Genç Girişimci Dilekçe Başvurusu yazımızda anlattığımız interaktif vergi dairesinden Genç Girişimci İstisna Belgesi ve kimlik fotokopiniz ile birlikte SGK merkezlerine götürmeniz gerekmektedir.

Genç Girişimci SGK Dilekçesi İNDİR

 

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz