Web sitemize hoşgeldiniz, 30 Nisan 2024
Kredi Desteği – Sıfır Faizli Ticari Krediler ve Hibeler
REKLAM ALANI
Anasayfa » Banka Kredileri » Konut Kredisi » Konut Kredisi Nasıl Hesaplanmaktadır?

Konut Kredisi Nasıl Hesaplanmaktadır?

REKLAM ALANI
Konut Kredisi Nasıl Hesaplanmaktadır?

Günümüzde konut alımları bankalar aracılığı ile daha da aktif hale geldi. Bankalar zamanla kendi içinde konut kampanyaları düzenlemeye başladılar. İnşaat firmalarının bazıları da bankalar ile entegreli olarak çalışıyorlar. Kredi hesaplama işlemleri de müşterinin ödeme durumuna göre belirleniyor. Konut kredisi kullanacak kişilerin, ödeme günlerini ve ödeme tutarlarını, ödeme durumlarına göre ayarlamaları çok önemlidir. Hatta daha önceden aylık konut kredisi için ayırabileceği rakamın hesaplanması, ödeme kolaylığı açısından rahatlatıcı olacaktır.

Konut Kredisi  Hesaplama Formülü Nasıl İşliyor?

Kredi formülizasyonu genelde insanlara karışık geliyor. Daha rahat anlatım olarak nesnel veriler üzerinden yola çıkarsak anlaşılır olacak. Böylelikle pratiğe dökmüş oluyoruz ve daha rahat faiz işleyişini kavrayabiliyoruz. Öncelikle kredi tutarının belirlenmesi ile başlayalım. Kullanmak istediğimiz tutar 100 TL olsun. Faiz oranını ise, %1 alalım. En kısa vadelerden kontrol edelim ki hesaplaması rahat ve anlaşılabilir olsun. 12 ay vade ile hesaplayalım. Tutar 100 tl, faiz oranı %1 ve 12 ay vade ile aldığımızda, taksit tutarı 8.88 TL oluyor.

Krediyi kullandınız ve 1 ay sonra 8.88 TL taksitini ödediniz. %1 faiz oranı olduğu için, taksit tutarının 1 TL olan kısmı faize ödediğiniz tutar olur. Kalan 7.88 TL borçtan düşülüyor. İlk taksiti 8.88 TL olarak ödediğinizde, toplam 100 TL olan krediden çıkardığımızda, 100-7.88 borcunuz kalmış oluyor. Yani 92.12 TL borcunuz kalmıştır. İkinci taksitte de 92.12 TL tutarın, %1 olan kısmı faiz olarak alınır. Dolayısı ile taksitler ödendikçe, hem borç miktarı düşüyor hem de faiz tutarı azalmış oluyor.

Konut Kredilerinde Vergi Alınır Mı?

Tüketicilerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Bireysel ihtiyaç kredilerinde KKDF ve BSMV olarak alınan devlet vergileri, konut kredileri için alınmıyor. Konut kredilerinde genelde vergi dairelerinden kesintiler veya konut kredisi alımlarında belirli oranlarda kesintileri görüyoruz.

Konut Kredilerinde Sigorta Kesiliyor Mu?

Konut kredisi bankalar kanalı ile kullandırıldığından, güvence amaçlı sigortalar yapılabilir. Bankalar, müşterinin krediyi ödeyemediği durumların risklerini bertaraf etmek için, zaruri bir ihtiyaç olarak sigortaları yapıyorlar.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz